Výborná horúca čokoláda | www.vasacokolada.sk

Výborná horúca čokoláda

Čokoláda sa pôvodne podávala ako nápoj. Hoci dnes je najpopulárnejšia vo forme tabuľkovej čokolády, v zimných mesiachoch môžeme vyskúšať túto dobrotu v tekutom stave. Horúca čokoláda zahreje a zlepší náladu. Zaručene.

Na 1 porciu horúcej čokolády potrebujeme:

- 50g kvalitnej horkej čokolády,

- 200ml plnotučného mlieka alebo smotany,

- pol lyžičky škorice,

- 2 lyžičky cukru,

- pol lyžičky škorobu (najlepšie kukuričného),

 

- šľahačka na ozdobenie,

- pre gurmánov pár kvapiek fajnového alkoholu (koňak, whisky, griotka alebo aj rum).

 

Ako na to:

Mlieko (alebo smotanu) zohrejeme, pridáme škoricu a cukor a necháme prejsť varom. Plameň stiahneme a pridáme nastrúhanú alebo nalámanú čokoládu. Metličkou šľaháme dovtedy, kým sa čokoláda rozpustí. Škrob rozmiešame v troške vody a vlejeme do rozpustenej čokolády. Za stáleho miešania necháme prejsť varom. A je to hotové :)

Môžeme vylepšiť ešte troškou alkoholu.

Vlejeme do šálky a prizdobíme šľahačkou.

Ak chceme urobiť radosť milovanej osobe, vykúzlime ešte srdiečko z kakaa alebo škorice.

                                   

                                           DOBRÚ CHUŤ